مرکز پیوند اعضای بدن
بیش از صد سال از اولین آزمایشات پیوند عضو میگذرد. در مطالعات اولیه، آزمایشات پیوند عضو تنها در حیوانات انجام شد. اولین روش پیوند عضو در انسان، تقریبا ۵۰ سال پیش انجام شد. به لطف دستآوردهای عالی در پزشکی و مراقبتهای بهداشتی، پیوند عضو سرانجام به جایی رسیده که باعث نجات جان انسان میشود.
به عنوان مرکز مرجع برای بسیاری از درمانهای پیچیده، گروه بهداشت و درمان آجیبادم، به موفقیتهای زیادی برای اولین بار، در ترکیه دست یافته، که شامل اولین موارد در پیوند عضو نیز میباشد.
در میان اولین موارد میتوان به: اولین پیوند کلیه برای کودکی با کمترین وزن، اولین اهدای نفرکتومی از یک اهدا کننده ۸۴ ساله، اولین اهدای نفرکتومی تک پورت، اولین اهدای نفروکتومی از طریق واژن با روش NOTES، اولین پیوند کلیه از اهدا کننده ۸۵ ساله با مرگ مغزی و اولین پیوند نیمه کبد از مادر اهدا کننده به فرزند ۸ سالهاش، به عنوان تعداد کمی از این دستآوردها اشاره کرد.
هرروزه، پیشرفتهای امیدوار کننده در پیوند عضو اتفاق میافتد. گیرندگان و اهداکنندگان، و همچنین پزشکان و دانشمندان، در تلاش برای زندگی سالمتر و طولانیتر هستند.
اختلال عملکرد یک اندام/ بافت، ممکن است منجر به کندی بدن و گاهی، زوال سریع بدن شود. اگرچه، راههای درمانی زیادی برای بیمارانی با نارسایی عضو وجود دارد، پیوند عضو از نظر مزایای درمانی، کیفیت زندگی و مقرون بهصرفه بودن، به عنوان بهترین جایگزین پذیرفته شده است.
پیوند بافت/ اندام، انتقال یک بافت/ اندام از بدن یا قسمت اهدا کننده، به بدن خود بیمار میباشد. نتیجه پیوند بافت/ ارگان، جایگزینی یک عضو/ بافت آسیب دیده یا غایب است. نارسایی کلیه، نارسایی کبد، بیماریهای ریوی و قلبی، دیابت نوع یک و بعضی از انواع سرطانها مثل لوسمی، شرایطی هستند که با پیوند عضو/ بافت، قابل درمان میباشند.
پیوند بافت/ اندام، هم میتواند در بدن همان شخص انجام گیرد، که اوتوگرفت نامیده میشود و یا از بدن دیگیری گرفته شود، که آلوگرفت نامیده میشود.
در ارتباط با پیوند عضو/ بافت، دو نوع اهدا کننده وجود دارد: از اهدا کننده زنده و از اهدا کنندهای که در حیات نیست (بیماران با مرگ مغزی در بخش مراقبتهای ویژه). به این دلیل که انسانها با دو کلیه به دنیا میآیند و یک کلیه برای ادامه زندگی کافی است و کبد نیز یک عضو خود احیا کننده است، کبد و کلیه قابلیت پیوند از اهدا کنندهی زنده را دارند.
مراکز پیوند عضو آجیبادم، با تیم متخصصان مجرب، فناوری پیشرفته و پیوندهای موفق کبد، در کانون توجه هستند.
تنها عضوی که میتواند خودش را بازسازی کند
کبد به عنوان پیچیدهترین عضو با متابولیسم فعال در بدن ما درنظر گرفته میشود. با این حال، کبد حتی در حالتی که ۷۰٪ بافت خود را از دست دهد، به فعالیت خود ادامه میدهد.
زمانی که اهدا کننده کبد، بیشتر از نیمی از کبد خود را برای پیوند اهدا میکند، قسمت باقیمانده، بدون هیچ ضرر یا عارضه جدی، فعالیت میکند. ما این توانایی را به ظرفیت کبد برای بازسازی مدیون هستیم، زیرا کبد تنها عضوی است که حتی در شرایط از دست دادن بیش از نیمی از بافت خود، توانایی بازسازی خودش را دارد.
چه زمانی به پیوند کبد نیاز است؟
حتی در موارد وجود التهابات مربوط به مصرف الکل یا بیماری کبد چرب، عفونتهای هپاتیت، احتقان طولانی مدت یا سنگ مجاری صفراوی، برخی بیماریهای متابولیکی، تومورها یا نقصهای آنزیمی مادرزادی، تا زمانیکه پیشرفت بیماری کند باشد، بیماران میتوانند زندگی خود را برای مدت طولانی ادامه دهند. اما زمانیکه نارسایی کبد آشکار شود، ممکن است منجر به خارش، ورم ریهها و آسیت شکم، هپاتیت شدید، خونریزی و کم خونی شود.
در بیماری پیشرفته کبد، ممکن است تغییراتی در شخصیت و رفتار نیز مشاهده شود. کاهش وزن، کاهش مقدار ادرار و خستگی، ممکن است به حالت اغما منجر شود. این علائم نشان میدهد که، کبد بیمار نمیتواند نیاز بدن را برآورده کند. به این شرایط، نارسایی کبد گفته میشود که تنها، پیوند کبد را برای بیمار باقی میگذارد.
نتایج موفقیت آمیز در استاندارد طلایی پیوند ارتوتوپیک
در مراکز پیوند عضو آجیبادم، پیوند کبد هم از اهدا کنندگان زنده و از افراد مرگ مغزی انجام میشود. روش مورد استفاده در طی این عمل، پیوند کبد ارتوتوپی است، روشی که به عنوان استاندارد طلایی در سراسر دنیا در نظر گرفته میشود. از طریق این تکنیک مدرن، رگ بزرگی که در پشت کبد قرار دارد، قبل از انجام عمل پیوند، با استفاده از گیرههای جراحی حفظ میشود. برای موفقیت در این عمل، به یک تیم جراحی و تجهیزات با ظرفیت فنی بالا، نیاز است.
مانند هر پیوندی، پیوند کبد نیز، باید در بیمارستانها و اتاق عملهای مجهز به بالاترین فناوری، انجام شود. هنگامی که پیوند از اهدا کننده زنده انجام گیرد، نیمی از کبد به گیرندهی عضو پیوند داده میشود. بنابراین عمل جراحی از نظر تکنولوژی، بسیار سخت است. پس از پیوند، درحالیکه اهدا کنندهی زنده میتواند پس از ۶-۷ روز مرخص شود، گیرندهی عضو مجبور است ۱۵-۲۰ روز در بیمارستان بماند. سپس کبد پیوند شده، خود را بازسازی میکند، و به اندازهی کافی رشد میکند تا نیازهای فرد گیرنده را تامین کند.
کیفیت بینالمللی در زیرساختها
مراکز پیوند عضو آجیبادم، خدمات با زیرساختهای فنی مطابق با استانداردهای بینالمللی، ارائه میدهد. دریافت کنندگان و اهداکنندگان عضو، در اتاق عمل و بخش مراقبتهای ویژه، تحت شرایط کاملا استریل با جریان هوای آرام و تجهیزات پیشرفته، تحت معالجه قرار میگیرند. روندهای آزمایشگاهی در ACIBADEM Labmed، که آزمایشگاهی با استانداردهای بینالمللی و عضو گروه بهداشت و درمان آجیبادم هست، انجام میگیرد.
تیم با تجربه
مراکز پیوند عضو از تمام فنآوریهای لازم برای پیوند کبد برخوردار است. مدیر مرکز پیوند کبد، پروفسور Remzi Emiroğlu است که زمینه جدیدی در پیوند کبد و کلیه در ترکیه، ایجاد کرده است. از سال ۱۹۹۸، پروفسور Emiroğlu، تقریبا ۷۰۰ پیوند کبد و کلیه انجام داده است.
پروفسور Emiroğlu و تیم او، در پیوند کبد کمکی (بدون نیاز به خارج کردن کل کبد) و پیوند کبد ارتوتوپیک استاندارد، با تجربه هستند. این تیم همچنین، در هر نوع جراحی shunt و روشهای Sugiura، در بیماران مبتلا به خونریزی به دلیل سیروز کبدی، تجربه دارند. پروفسور Emiroğlu، که اولین پیوندها را در بیماران بالغ و کودکان، از اهدا کنندگان زنده و مرگ مغزی، انجام داده، در حدود ۱۰۰ مقالهی علمی در مورد پیوند عضو دارد، که ۸۵ مقاله در خارج از کشور چاپ شده است.
گروه بهداشت و درمان آجیبادم، اولین مرکز پیوند عضو خود را در اکتبر ۲۰۱۰ افتتاح کرد. امروزه، با سه مرکز واقع شده در بیمارستان بینالمللی استانبول، بیمارستان آجیبادم بورسا و بیمارستان دانشگاه آجیبادم خدمات ارائه میکند. تیمهای پذیرای مراکز پیوند عضو، در مراکز معتبر جهانی با بیش از ۲۰۰۰ پیوند کلیه، ۲۵۰ پیوند کبد و ۶۰ پیوند لوزالمعده، در طی دورهی شغلی خود آموزش دیدهاند. این مراکز توسط بهترین واحد آزمایشگاهی و مراقبتهای ویژهی بالینی کشور، حمایت شده و پیوند کلیه وکبد انجام میدهند.
مزایای آجیبادم در پیوند کلیه
فناوری پیشرفته و خدمات با بالاترین کیفیت
اتاقهای عمل و بخش مراقبتهای ویژه در مراکز پیوند عضو، مجهز به جدیدترین زیرساختهای فناوری هستند. تکنیکهای کامل لاپاروسکوپی، نیاز به مراقبتهای شدید از اهدا کننده را کاهش میدهد. با این حال، برای گیرندگان کبد و برخی از گیرندگان کلیه، بخش مراقبتهای ویژه و کامل، از اهمیت بالایی برخوردار است.
برنامهی حمایت از اهدا کننده (پیگیری و مراقبت از اهدا کننده پس از پیوند)، یکی از خدمات بینظیری است که توسط مرکز بینالمللی پیوند بیمارستان، ارائه میشود. مراکز پیوند عضو کاملا به بالاترین معیارهای استاندارد اخلاقی در اهدای عضو و و پیوند، عمل مینمایند.
این گروه به اصول قانون استانبول در مورد قاچاق اعضای بدن و گردشگری پیوند توسط جامعه پیوند و جامعه بینالمللی نفرولوژی، و همچنین بیانیه انجمن آمستردام در مورد مراقبت از اهدا کنندگان زنده کلیه، پایبند است. این مرکز همچنین استانداردهای سیستم هماهنگی پیوند عضو و بافت ترکیه را، رعایت میکند.
زیرساختها بر اساس استاندارهای بینالمللی
اتاقهای عمل، آزمایشگاهها و همچنین بخش مراقبتهای ویژه، از مهمترین بخشهای بیمارستان برای پیوند عضو هستند. فناوریهای پیشرفته و استاندارهای با کیفیت بالا و شناخته شده بینالمللی، بیماران و اهداکنندگان عضو را قادر میسازد، حداکثر خدمات پزشکی و مراقبت را از آزمایشگاهها، سالنهای مراقبت ویژه و اتاقهای عمل آجیبادم، دریافت کنند.
متخصصان باتجربه بینالمللی، عملها را با استفاده از روشهای پیشرفته، انجام میدهند. برای مثال؛ برداشتن کلیه با برش ۵ سانتیمتری در کشاله ران که کاملا با جراحی لاپاروسکوپی انجام میشود. روشهای پیشرفته پزشکی، که به اهدا کننده امکان میدهد، ظرف ۲۴ ساعت بعد از جراحی، مرخص شده و ظرف مدت یک هفته، کار خود را شروع کند. گیرنده نیز میتواند ظرف مدت یک هفته از بیمارستان مرخص شود.
اولینها در آجی بادم:
- اولین اهدا کنندهی نفرکتومی تک پورت (از ناف) از ترکیه و در سال ۲۰۱۱
- اولین اهداکنندهی نفرکتومی با روش NOTES (از واژن) از ترکیه و در سال ۲۰۱۱
- اولین اهدا کنندهی تک پورت + NOTES (از واژن) از ترکیه و در سال ۲۰۱۳
تکنیکهای کامل لاپاروسکوپی
تکنیکهای کامل لاپاروسکوپی که برای عمل جراحی استفاده میشود، باعث به حداقل رساندن مدت اقامت اهدا کنندگان در بیمارستان میشود. این تکنیکها فقط در مراکز با پرسنل مجرب و متخصص استفاده میشود و نسبت به جراحیهای باز مزایای بسیار بیشتری ارائه میدهد، برای مثال؛ در حالیکه جراحیهای باز برشهای ۱۵-۲۰ سانتیمتری دارد، در لاپاروسکوپی، برشها حداکثر ۵ سانتیمتر طول دارند.
این جراحی از طریق دوربین کار گذاشته شده در شکم، که کنترل بینایی بالایی را فراهم میکند؛ ممکن میشود. ناحیه عمل کوچکتر، باعث درد کمتر و خطر کمتر در زخمها، بعد از جراحی میشود. عدم وجود زخمهای بزرگ جراحی، نگرانیهای زیبایی را کاهش داده، و خطر ابتلا به فتق، بیحسی، عفونت محل جراحی و آمبولی ریوی را کاهش میدهد. با استفاده از تکنیک لاپاروسکوپی، اهداکنندگان در بعدازظهر پس از عمل، قادر به شروع مصرف مایعات و مصرف غذاهای جامد میباشند و روز پس از جراحی مرخص شده، و در هفته آینده قادر به کار کردن میباشند. دریافت کننده نیز ظرف مدت یک هفته مرخص میشود.